Web Analytics Made Easy - Statcounter

فرارو- پذیره‌نویسی سهام دولت در قالب صندوق ETF دارا یکم اول خردادماه به پایان رسید و حدود سه میلیون و ۴۸۰ هزار نفر بیش از پنج هزار و ۸۶۰ میلیارد تومان در این صندوق سرمایه‌گذاری کردند. ارزش هر واحد این صندوق ۱۰ هزار تومان بود و هر کس می‌توانست تا سقف دو میلیون تومان در صندوق واسطه‌گری مالی یکم سرمایه‌گذاری کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بررسی بازدهی پنج بانک و بیمه دولتی که سهام آن‌ها به مردم عرضه شده و مقایسه قیمت فعلی با قیمت زمان واگذاری نشان می‌دهد در حال حاضر ارزش هر واحد به حدود ۱۹ هزار و ۳۰۰ تومان رسیده و تقریبا ۹۳ درصد بازدهی داشته است.
به گزارش فرارو، آنطور که عباس معمارنژاد، معاون امور بانک، بیمه و شرکت‌های دولتی وزارت امور اقتصادی و دارایی می‌گوید، تا آخر این هفته وضعیت واحد‌های واگذار شده به مردم مشخص می‌شود و از اول تیرماه این واحد‌های سرمایه‌گذاری از طریق بورس قابل معامله و خرید و فروش می‌شوند. بازدهی ۹۳ درصدی واحد‌های صندوق دارا یکم قیمت هر واحد صندوق ETF واسطه‌گری مالی با نماد دارا یکم در زمان واگذاری ۱۰ هزار تومان بود و هر کس با کد ملی خود می‌توانست تا سقف ۲۰۰ واحد به ارزش دو میلیون تومان در پذیره‌نویسی سهام دولت شرکت کند. حالا مجموع ارزش سهام بانک‌های ملت، تجارت و صادرات و بیمه‌های البرز و اتکایی امین در واحد‌های این صندوق به ۱۹ هزار و ۲۷۳ تومان رسیده که نشان از بازدهی ۹۲.۷ درصدی ارزش واحد‌های دارا یکم دارد. این یعنی کسانی که دو میلیون تومان سهام دولت را خریده بودند، حالا صاحب واحد‌های سه میلیون و ۸۵۴ هزار تومانی هستند. باید توجه داشته باشید که این رقم مربوط به ارزش واحد‌ها است و لزوما نمی‌توان به همین قیمت آن را در بورس فروخت. بلکه قیمت معاملات بر اساس عرضه و تقاضا تعیین شده و در صورت نبود تقاضا برای خرید این واحد‌ها در بورس، امکان کاهش قیمت آن حتی کمتر از ارزش واقعی‌اش وجود دارد. در طرف مقابل اگر تقاضا برای خرید واحد‌ها در بورس به وجود بیاید، ممکن است قیمت معاملات بیشتر از ارزش واحد‌ها باشد. بیشتر بخوانید:
دارا یکم؛ راهنمای اورژانسی خرید سهام دولت در قالب صندوق ETF
عدم استقبال از صندوق «ETF» دولت؛ چرا سهام بانک‌ها برای مردم جذاب نبود؟
خرید سهام دولت در قالب صندوق ETF به صرفه است؟ بانک ملت؛ بازدهی ۱۰۰ درصدی تعداد باقی مانده سهام دولت در بانک ملت به حدود هشت میلیون سهم با ارزش هشت هزار و ۸۶۰ میلیارد می‌رسد که ۵۳ درصد ارزش واحد‌های صندوق دارا یکم را تشکیل می‌دهد. به عبارتی به ازای هر ۱۰ هزار تومان قیمت واحد‌های صندوق واسطه‌گری مالی یکم حدود پنج هزار و ۳۰۰ تومان مربوط به سهام بانک ملت است.
قیمت در نظر گرفته شده با احتساب تخفیف برای سهام بانک ملت در قالب صندوق دارا یکم هزار و ۴۵ تومان بود. حالا قیمت سهام این بانک در بورس با نماد وبملت به دو هزار و ۸۶ تومان رسیده و بازدهی ۹۹.۶ درصدی را در کارنامه خود ثبت کرده است. این یعنی پنج هزار و ۳۰۰ تومان سهام بانک ملت در هر واحد حالا به ۱۰ هزار و ۶۰۷ هزار تومان رسیده است. بانک تجارت؛ بازدهی ۹۳ درصدی سه هزار و ۸۸۰ میلیارد تومان سهام بانک تجارت در اختیار دولت بود که بخشی از آن در قالب صندوق ETF دارا یکم به مردم عرضه شد. بانک تجارت حدود ۲۳ درصد ارزش هر واحد این صندوق را تشکیل می‌دهد و این یعنی از هر واحد ۱۰ هزار تومانی، حدود دو هزار و ۳۰۰ تومان به بانک تجارت اختصاص داشت.
دولت سهام بانک تجارت را با قیمت ۱۰۴ تومان عرضه کرد و حالا بعد از گذشت دو ماه قیمت هر سهم وتجارت به ۲۰۱ تومان رسیده و بازدهی ۹۳ درصدی را پشت سر گذاشته. با این حساب می‌توان گفت سهام دو هزار و ۳۰۰ تومانی بانک تجارت در قالب واحد‌های صندوق ETF الان چهار هزار و ۴۹۷ تومان ارزش دارد. بانک صادرات؛ بازدهی ۷۸ درصدی سهم بانک صادرات از واحد‌های صندوق ETF دارا یکم حدود ۱۹ درصد محاسبه می‌شود. ۳۱ میلیارد سهام این بانک در اختیار دولت است. این سهم ۱۹ درصدی نشان می‌دهد از هر واحد ۱۰ هزار تومانی که مردم خریده‌اند، هزار و ۹۰۰ تومان آن مربوط به سهام بانک صادرات با نماد وبصادر است.
قیمت در نظر گرفته شده توسط دولت برای سهام بانک صادرات با احتساب تخفیف ۲۰ درصدی حدود ۱۰۷ تومان بود. بررسی معاملات امروز بازار سهام نشان می‌دهد قیمت هر سهم وبصادر در حال حاضر ۱۹۰ تومان است و این یعنی خریداران واحد‌های صندوق ETF تا کنون ۷۷.۶ درصد از سهام بانک صادرات بازدهی گرفته‌اند. حالا آن سهام هزار و ۹۰۰ تومانی تقریبا سه هزار و ۳۹۲ تومان ارزش دارد. بیمه البرز؛ بازدهی ۹۵ درصدی پنج میلیارد سهام دولت در بیمه البرز حدود سه درصد از ارزش واحد‌های صندوق ETF واسطه‌گری مالی یکم را تشکیل داده است. به عبارتی می‌توان گفت از ۱۰ هزار تومان پولی که برای خرید این واحد‌ها پرداخت کردید، تقریبا ۳۱۱ تومان به سهام بیمه البرز اختصاص دارد.
دولت سهام البرز را با قیمت ۷۶۵ تومانی عرضه کرد. این رقم با احتساب تخفیف ۲۰ درصدی روی میانگین قیمت دو ماه گذشته سهام البرز در نظر گرفته شده بود. در حال حاضر قیمت این سهام بورسی به هزار و ۴۸۸ تومان رسیده و حدود ۹۵ درصد بازدهی داشته است. در حال حاضر آن سهم ۳۱۱ تومانی البرز در قالب واحد‌های ETF حدود ۶۰۷ تومان ارزش دارد. بیمه اتکایی امین؛ بازدهی ۲۶ درصدی به گزارش فرارو، کمترین بازدهی در بین پنج بانک و بیمه دولتی که سهام آن‌ها در قالب صندوق ETF عرضه شده، مربوط به بیمه اتکایی امین است. البته سهم کم این بیمه از واحد‌های صندوق تاثیر این بازدهی کم را جبران کرده است. طوری که تنها یک درصد از ارزش واحد‌های صندوق دارا یکم به بیمه اتکایی امین اختصاص دارد.
قیمت هر سهم بیمه اتکایی امین با نماد اتکام در زمان واگذاری ۵۹۳ تومان تعیین شد و قیمت سهام این شرکت در حال حاضر به ۷۵۰ تومان رسیده و ۲۶ درصد بازدهی داشته است. ارزش فعلی سهام اتکام در واحد‌های سرمایه‌گذاری صندوق دارا یکم از ۱۳۴ تومان به ۱۷۰ تومان رسیده است.  

منبع: فرارو

کلیدواژه: سهام دولت در قالب صندوق ETF راهنمای خرید صندوق ETF دارا یکم واسطه گری مالی صندوق ETF دارا یکم واحد های صندوق ETF بیمه اتکایی امین هزار و ۳۰۰ تومان قالب صندوق ETF صندوق دارا یکم واسطه گری مالی تومان رسیده ارزش واحد ۱۰ هزار تومان سرمایه گذاری ارزش واحد ها سهام دولت بانک صادرات حال حاضر بانک تجارت سهام بانک بانک ملت سهام دو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۴۵۰۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی عملکرد نماگر‌های بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت

هفته کاری که به اتمام رسید، شاخص کل بورس ۱‌.۷۲ درصد کاهش یافت و در ارتفاع ۲ میلیون و ۲۶۴ هزار واحدی قرار گرفت و شاخص کل هم‌وزن با کاهش ۱.۶۸ درصدی در پله ۷۵۰ هزار و ۸۴۳ واحدی قرار گرفت و شاخص کل فرابورس نیز با کاهش ۱.۶۱ درصدی در ارتفاع ۲۵ هزار و ۱۹۳ واحدی ایستاد.

کوروش آسایش، کارشناس بازار سرمایه در خصوص روند بازار سرمایه به باشگاه خبرنگاران جوان گفت: در این هفته کاری، شاخص صنعت حمل و نقل با افزایش ۴.۴ درصدی بیشترین رشد را در بین صنایع بورسی تجربه کرد و بعد از آن صنعت انتشار و چاپ در جایگاه دوم قرار گرفت. صنعت استخراج نفت به جز کشف هم با افت ۱۰.۷۷ درصدی بیشترین کاهش را تجربه کرد.

او اظهار کرد: مجموع ارزش معاملات خرد و حق تقدم‌ها در این هفته کاری ۱۵ هزار و ۶۸ میلیارد تومان بود. جزئیات ارزش معاملات خرد روزانه به این شکل بود که شنبه ۳ هزار و ۷۸۴ میلیارد تومان، یکشنبه ۳ هزار و ۹۵ میلیارد تومان، دوشنبه ۳ هزار و ۵۳ میلیارد تومان، سه شنبه ۲ هزار و ۸۶۸ میلیارد تومان و چهارشنبه ۲ هزار و ۸۰۸ میلیارد تومان ارزش معاملات بر روی تابلو ثبت شد.

خروج هزار و ۳۴۴ میلیارد تومان نقدینگی حقیقی‌ها از بازار سهام 

او گفت: میانگین سرانه خرید افراد حقیقی در این هفته کاری ۲۱ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان و میانگین سرانه فروش آن‌ها ۲۳ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان بوده است. همچنین در این هفته هزار و ۳۴۴ میلیارد تومان نقدینگی افراد حقیقی از بازار سهام خارج شد. 

فراهم شدن مجالی برای رشد سهام بازار محور در کوتاه مدت 

در ادامه هم رباب وفایی کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان گفت: اوایل هفته کاری با توجه به افزایش قیمت‌های جهانی کامودیتی‌ها شاهد شروع متعادلی بودیم، اما در جدال عرضه و تقاضا، فروشندگان برنده بودند و دوباره یک هفته‌ اصلاحی و خسته کننده را سپری کردیم. فقط شاهد نوساناتی در محدوه‌های حمایتی سهام بودیم، تعداد محدود، سهام بازیگر محور هم مجالی برای نوسان و رشد کوتاه مدتی داشتند.

این کارشناس بازار سرمایه افزود: افزایش نرخ انرژی و افزایش مالیات ستانی در کنار افزایش نرخ بهره شرکت‌ها را تحت فشار قرار می‌دهد و عدم تعدیل نرخ دلار نیما از بعد درآمدی را دچار مشکل می‌کند و حاشیه سود‌ها کاهش می‌یابد. برای جلوگیری از افت تولید، با افزایش نرخ‌های منطقی در صنایع برای پوشش رشد هزینه‌ها موافقت می‌شود.

او افزود: انتشار اوراق سنگین توسط دولت و بالا ماندن نرخ بهره، ابهام سقف معافیت مالیاتی و ... خریدار را یک قدم عقب‌تر در انتظار نگه می دارد. هر بار با نزدیک شدن به محدوده‌ حمایتی شاخص و سهام شرکت‌های بزرگ تر، شاهد سفارش‌های حمایتی بازارساز و نوسانات مثبت هستیم منتهی تا زمانی که این دور باطل ادامه دارد حرف خاصی برای گفتن نمی‌ماند.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی بورس

دیگر خبرها

  • مدیرعامل فصل آتی پرسپوليس مشخص شد
  • افت بیش از ۵ هزار واحدی شاخص بورس +نقشه
  • معامله ۲۷۰ میلیاردی سهام در بورس آذربایجان غربی
  • سود ۱۳۵۰ درصدی صندوق سهامی سرو!
  • تامین ۷۰ درصدی لوله و اتصالات کشاورزی از تولیدکنندگان داخلی
  • آینده بورس در چند پرده
  • گشتی در اقتصاد ایران | جاماندگان سهام عدالت برای اعتراض به کجا مراجعه کنند؟
  • معادله تورمی بازدهی سهام
  • بررسی عملکرد نماگر‌های بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت
  • سیاست ارزی غلط بانک مرکزی باعث کم اثر شدن رشد اقتصادی/قیمت کالاهای اساسی با قیمت ارز آزاد مچ شده است